Tein tämän piirakan useamman kerran kesällä 2021. Marjoina käytin joko mustikoita tai mustaherukoita.
Piirakkapohja
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
loraus nestemäistä vaniljaa
200 g voita
1 iso kananmuna tai 2 pientä
1 iso kananmuna tai 2 pientä
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Nypi kylmä voi jauhoseokseen ja lisää muna.
- Sekoita nopeasti ja laita taikina kelmuun.
- Nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi tai 10 minuutiksi pakkaseen.
- Vuoraa piirakkavuoka kauttaaltaan taikinalla.
- Kaada täyte ja sitten uuniin.
Täyte
250 g mascarponea
200 g rahkaa
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
loraus nestemäistä vaniljaa
4 dl marjoja
1 1/2 dl sokeria
loraus nestemäistä vaniljaa
4 dl marjoja
- Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään, paitsi marjat.
- Lisää viimeiseksi marjat ja sekoita nopeasti.
- Kaada täyte varoen piirakan päälle ja tasoita lastalla pinta.
- Laita uunin keskitasolle 175-asteeseen noin 40 minuutiksi.
Alkuperäinen ohje PEGGYN PIENI PUNAINEN KEITTIÖ.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti