Tein tänä jouluna perinteisen porkkanalaatikon, vaihteeksi.
500 g porkkanoita
vettä
suolaa
1 dl puuroriisiä
1 dl kermaa
1,5 dl maitoa
1 muna
siirappia tai fariinisokeria
inkivääriä
- Keitä kuoritut ja paloitellut porkkanat puolikypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
- Ota keitinvesi talteen ja keitä riisit siinä.
- Soseuta porkkanat. Lisää soseeseen kerma, maito, muna ja siirappi / fariinisokeri.
- Kun porkkanoiden keitinvesi on imeytynyt riiseihin ja ne ovat kypsiä, yhdistä ne muihin aineisiin.
- Mausta inkiväärillä ja tarvittaessa suolalla.
- Kaada seos vuokaan, ripottele pinnalle korppujauhoja ja voinokareita.
- Paista 150-175 asteessa noin 2 tuntia. Vähennä tarvittaessa lämpöä.
Jos teet vegaanisen, korvaa maito ja kerma kauramaidolla, voi vegaanisella rasvalla ja jätä muna pois.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti