tiistai 29. joulukuuta 2020

Porkkanalaatikko

Tein tänä jouluna perinteisen porkkanalaatikon, vaihteeksi.

500 g porkkanoita
vettä
suolaa
1 dl puuroriisiä
1 dl kermaa
1,5 dl maitoa
1 muna
siirappia tai fariinisokeria
inkivääriä
  1. Keitä kuoritut ja paloitellut porkkanat puolikypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Ota keitinvesi talteen ja keitä riisit siinä.
  3. Soseuta porkkanat. Lisää soseeseen kerma, maito, muna ja siirappi / fariinisokeri.
  4. Kun porkkanoiden keitinvesi on imeytynyt riiseihin ja ne ovat kypsiä, yhdistä ne muihin aineisiin.
  5. Mausta inkiväärillä ja tarvittaessa suolalla.
  6. Kaada seos vuokaan, ripottele pinnalle korppujauhoja ja voinokareita.
  7. Paista 150-175 asteessa noin 2 tuntia. Vähennä tarvittaessa lämpöä.
Jos teet vegaanisen, korvaa maito ja kerma kauramaidolla, voi vegaanisella rasvalla ja jätä muna pois. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti