Ainekset
16 annosta
150 g voita
150 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
1 dl sokeria
200 g (n. 1 1/2 dl) mämmiä
100 g mantelijauhetta
1/4 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1 tl leivinjauhetta
- Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele vuoka.
- Sulata rasva miedolla lämmöllä isohkossa teräskattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
- Lisää sokeri ja munat kattilaan sähkövatkaimella vatkaten. Sekoita joukkoon mämmi.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
- Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä tahmean taikinamaiseksi. Anna kakun tekeytyä kylmässä ennen tarjoamista. Koristele kakku suklaamunilla, mintulla ja kukilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti