sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Maa-artisokkakeitto

2 dl kuorittuja manteleita
500 g maa-artisokkaa
(4 perunaa)
1 ison purjon vaalea osa
4 rkl oliiviöljyä
9 dl vettä
3 rkl kasvisfondia
suolaa
  1. Laita mantelit likoamaan runsaaseen veteen vähintään 4 tunniksi.
  2. Valuta mantelit. 
  3. Kuori maa-artisokat (ja perunat) ja paloittee ne. Huhtele purjo ja pilko se ohuiksi renkaiksi.
  4. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota maa-artisokka- ja perunakuutioita sekä purjoa muutama minuutti. Lisää vesi ja fondi. Anna kiehua kannen alla 15-20 min.
  5. Lisää liotetut valutetut mantelit ja soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimelle, jolla ei tule yhtä tasaista, mutta säästyy tiskiä. Laita kattilaan ja kuumenna.
  6. Tarkista maku ja tarjoa esim. yrttiöljyn kanssa.
Ohje Helsingin Sanomien torstailehdestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti