perjantai 13. marraskuuta 2015

Vadelmasima (komputsa)

Yummybakerin blogissa oli ohje simaan, johon käytettiin mm. mustaa teetä sekä vadelmaa ja maitohappobaktereita.

Vappusima oli jäänyt tekemättä ajoissa, mutta tämän ehti hyvin vielä tehdä vapuksi.

Laiton 3 litraa vettä kattilaan, lisäsin sekaan rasiallisen itsepoimittuja pakastevadelmia, puolitoista desiä fariinisokeria sekä yhden sitruunan mehun. Annoin seoksen kiehua hetken ja lisäsi neljä teelusikallista mustaa irtoteetä (maustamatonta). Nostin kattilan liedeltä, annoin hetken seistä ja siivilöin liemen toiseen kattilaan. Vein pihalle jäähtymään.

Tyhjensin kolme maitohappobakteerikapselia sekä hiukan kuivahiivaa pieneen nestetilkaan ja kaadoin kattilaan. Jätin seisomaan huoneenlämpöön yön yli kannen alle.

Mies siivilöi ja pullotti siman aamulla ja jätti sen huoneenlämpöön. Illalla laitoimme pullot jääkaappiin ja sima oli valmista nauttitavaksi seuraavana päivänä. Maku oli erittäin raikas ja pirteä, vaikka sima ei ollutkaan yhtä kirkasta kuin yummybakerin kuvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti