Syksyn varma merkki on punajuurien tulo torille. Kesätoriltamme ostin kilon punajuuria ja tein osasta punajuuririsottoa.
Hienonsin 3 pientä sipulia, kuorin ja raastoin reilun puoli kiloa punajuuria. Kiehautin 3,5 desiä vettä ja lisäsin yhden kasvisliemikuution. Otin esille syvän ison paistinpannun ja kuumensin juoksevaa margariinia siinä. Lisäsin hienonnetut sipulit, kuullotin niitä hetken, lisäsin 3 desiä risottoriisiä sekä raastatut punajuuret. Pyörittelin niitä pannussa tovin ja lisäsin sitten purkillisen Aura-ruokakermaa sekä pari desiä kuumaa kasvislientä. Annoin seoksen kiehua ja nesteen imeydyttyä lisäsin pari desiä kasvislientä. Jatkoin nesteen lisäämistä pieninää erinä, kunne risotto oli sopivan kypsää ja neste sopivasti haihtunutta. Maustoin sitruunamehulla ja mustapippurilla. Hienonsin päälle rakuunaa kasvimaalta.
Tarjosin parmesanin kanssa. Mies oli tällä välin savustanut torilta ostamamme muikut, joita nautimme risoton alkupalaksi.
Maistui yllättävän hyvältä ja oli sopivan kosteaa. Annoksesta jäin vielä toiseen ruokailuun.
Hienonsin 3 pientä sipulia, kuorin ja raastoin reilun puoli kiloa punajuuria. Kiehautin 3,5 desiä vettä ja lisäsin yhden kasvisliemikuution. Otin esille syvän ison paistinpannun ja kuumensin juoksevaa margariinia siinä. Lisäsin hienonnetut sipulit, kuullotin niitä hetken, lisäsin 3 desiä risottoriisiä sekä raastatut punajuuret. Pyörittelin niitä pannussa tovin ja lisäsin sitten purkillisen Aura-ruokakermaa sekä pari desiä kuumaa kasvislientä. Annoin seoksen kiehua ja nesteen imeydyttyä lisäsin pari desiä kasvislientä. Jatkoin nesteen lisäämistä pieninää erinä, kunne risotto oli sopivan kypsää ja neste sopivasti haihtunutta. Maustoin sitruunamehulla ja mustapippurilla. Hienonsin päälle rakuunaa kasvimaalta.
Tarjosin parmesanin kanssa. Mies oli tällä välin savustanut torilta ostamamme muikut, joita nautimme risoton alkupalaksi.
Maistui yllättävän hyvältä ja oli sopivan kosteaa. Annoksesta jäin vielä toiseen ruokailuun.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti