sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Hunajaiset olutsämpylät

Vuoden 2013 viimeisessä Etiketti-lehdessä oli sämpyläohje. Tein tänään ohjeen mukaan ja ovat ainakin lämpiminä hyviä.

Taikinajuuri:
2 dl olutta
3 dl vettä
50 g hiivaa
5 dl vehnäjauhoja

Lisäksi:
2 tl juoksevaa hunajaa
1 1/2 tl suolaa
7 dl vehnäjauhoja
3 rkl rypsiöljyä

Päälle:
maitoa
seesaminsiemeniä

1. Lämmitä olut ja vesi kädenlämpöiseksi ja liota hiiva sekaan. Lisää jauhot puuhaarukalla sekoittaen. Anna juuren kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa pyyhkeellä peitettynä, kunnes se kuplii (n. 15 min).
2. Sekoita joukkoon hunaja ja suola. Alusta taikinaan jauhot vähitellen, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa.
3. Anna kohota liinan alla. Leivo sämpylöiksi ja anna kohota n. 30 min.
4. Voitele maidolla ja ripottele pinnalle seesaminsieminiä. Paista 225 asteisessa uunissa n. 15 min.
Sipaise halkaistun sämpylän päälle voita ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti